Ny design :)

Hej allihopa!
För ungefär 4 ÅR sedan skrev jag att jag skulle fixa en ny design. Nu har jag fått en ny design, utan att jag behövde anstränga mig alls ;) Ett jättetack till Albin Axelsson som skickade designen. Jag är väldigt tacksam, för nu har jag bytt ut den tråkiga deisgnen jag hade tidigare, och har nu en som är betydligt mycket bättre :)

Senare idag ska jag in till stan, och träffa Matilda en stund, det ska bli trevligt. Har inte kunnat prata med henne på hur länge som helst, så ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot det.

Tack för mig!
Tänkte avsluta med dagens andra låttips :)


ENJOY!!
BlondinAbbe

God morgon!

Hej allihopa!
Nu är det torsdag morgon, och jag sitter här och skriver.
Har egentligen inget att skriva om, men tänkte ge er ett låttips!!
Är helt kär i den här:




ENJOY!
BlondinAbbe

Hej vänner!!

Hej allihopa!
Nu ska jag blogga igen ;) Fast visserligen första idag så överbelastar väl inte blogg.se direkt, men det känns som det räcker med ett inlägg varje dag. Vissa dagar blir det fler, och vissa dagar blir det inte av alls, det är så olika. Det beror mycket på vilket humör jag är på. Är jag glad och entusiastisk så blir det lätt flera inlägg, men känner jag mig nere över något blir det oftast inget alls, eller så känner jag att jag är tvungen att skriva av mig, och då gör jag ju självklart det.

Idag har jag inte gjort något speciellt, var och tränade lite förut. Eller rättare sagt "tränade"... Såhär var det! Ingen i min grupp kom dit, så jag satt där en stund, tills Lisa kom :) Ingen i hennes grupp hade kommit heller, så vi började med att värma upp typ 8 varv *förvånad*!! Och sen kastade vi "spjut" eller rättare sagt små blå mjuka saker, som är formade som raketer, har dock inget namn på dem. Där roade vi oss en stund, eller framför allt Lisa som hade extremt roligt åt min otroliga fingerkänsla när det gäller att kasta saker. Det händer NÅGRA gånger att jag tappade den innan jag ens kastat, så det var inte så lyckat. Sen spelade vi tennis, där jag faktiskt lyckades vinna, trots att min bollkontroll är som den är, och den är faktiskt ännu sämre när jag har ett rack i handen ;) Sedan valde vi att cykla på träningscyklarna, med blandat resultat :P

Just nu sitter jag hemma och gör absolut ingenting...
Ha det bra!
BlondinAbbe

Bilder och text från dagen med Johan :)

Hej allihopa!
Jag skrev ju förut att jag skulle ta bilder och sådär. Jag tog visserligen 5st så dem ska jag lägga ut i slutet av inlägget.

Vi började med att äta på Åhlens Café. Det var ju t.om Nacho-buffé idag som vi självklart högg in i direkt ;) Glupska som vi är ;)
Sen gick vi runt på stan och kollade på saker!! Johan köpte en mycket najjsig skjorta på H&M! Efter det fick jag en impuls som sa att jag skulle handla, och den närmsta affären var Guldfynd och jag säger:
- Här ska jag köpa något, billigt...
Johan ser fundersam ut och säger:
- Något billigt? Då är det inte rätt affär tror jag.
Vi börjar båda skratta åt insidenten sen går vi ut..

Vi går istället in på Clas Ohlson där jag hittar den helt underbara animerade filmen "Flykten från hönsgården" som alltid är underbar att se på. Den visas varje år på Kanal 5 runt jul, och jag och min syster brukar sitta klistrade framför TV:n när den visas, och nu har jag den hemma :D

Sedan går jag och Johan och fikar. Eller rättare sagt, Johan följer med när jag fikar ;)
Bilder kommer nu:

Dagen 3
Dagen 4
Dagen 1

Ha det bra!
BlondinAbbe

Tisdag, Tisdag, Tisdag

Hej allihopa!
Idag är det tisdag och jag ska senare iväg och luncha med Johan Askmar. Kul kommer det bli!! Vi ska äta och flumma runt i affärer och sådär. Ungefär så det brukar bli när jag och Johan umgås, vi flummar sönder totalt, och skrattar något otroligt mycket :)
Jag kommer att lägga in bilder från det sen :)

Men NU ska jag ge er kära, underbara läsare lite svensk nostalgi-musik! Okej, ska jag vara helt ärlig så är det inte så gammalt, men hittade denna underbara låt på Spotify igår, så måste dela med mig av den. Ignorera att bilden och ljudet inte är det bästa (det är live)

Enjoy!!
BlondinAbbe

Denna söndag!

Hej allihopa!
Jag vet att söndagar ska vara vilodagar, åtminstone om man är religiös. Det är visserligen inte jag men ändå...

Idag har jag hunnit med mycket! Jag vaknade i morse och tittade på klockan (9.44) och tänkte, men då sov jag ju ändå rätt länge. Så slog jag igång den sega datorn, och såg att den var 8.53! Och då slog det mig! Man skulle ju ställa om klockan idag. Varför då egentligen? Jag fattar inte det, men jag kan inte fatta allt.
Jag och min kära moder åkte i alla fall ut till Bergvik och shoppade. Eller rättare sagt jag shoppade, och mamma betalade!! Helt perfekt för mig, som inte har ett öre på kontot! Sorry om jag ruinerade dig mamma!! Jag skulle egentligen bara köpa ett par nya skor eftersom det blivit hål i sulan på mina gamla, men det blev lite andra saker också. Jag fick också tag på billiga Chinos, jag har tänkt köpa sådana länge, och äntligen blev det av! Jag köpte också en t-shirt och en lite tjockare tröja!!
Chinos - Carlings
T-shirt och tröja - Jack'N Jones
Skor - Bergqvist Skor :)

Och efter den lilla shoppingturen har jag pluggat en del SO och sådär. Egentligen inte så mycket men...
Ha det bra!
BlondinAbbe

Låttips :)

Hej allihopa!
Nu är det återigen dags för ett låttips! Jag har börjat lyssna på Lars Winnerbäck helt plötsligt och tycker att han är riktigt bra. Hans musik funkar perfekt i alla lägen. Hans texter berör och dem förmedlar en känsla, och det känner man när man lyssnar. Jag kommer att ge er 3 låtar att njuta av idag!!

Låt 1 - Elegi

Låt 2 - Hugger i sten


Låt 3 - Om du lämnade mig nu (duett m. Miss Li)


Ignorera videorna, då dem inte är dom bästa!!
Enjoy
BlondinAbbe

För er som inte vågar: VÅGA!!

Hej allihopa!
Rubriken på det här inlägget har ett budskap. Om man bara läser rubriken så får man verkligen ingen blick in i vad inlägget kommer att handla om. Men budskapet ska jag beskriva nu! Jag är så trött på folk som inte vågar vara sig själva. Folk som är rädda för att öppna upp sig, och visa sitt rätta jag. Jag vill att alla ska kunna vara sig själva utan att skämmas för vad folk ska säga!
Många personer försöker kopiera någon annan, det kan funka till viss del. Man kan ju härma frisyren hos personen, och klädstilen. Men en sak man aldrig kan kopiera till 100% är personligheten. Personligheten är ingenting man ändrar längs vägen, utan något man lever med hela livet. Man kan förstås försöka ändra sin personlighet, men sådana försök misslyckas alltid. Visst att man ibland kan vara inne i en deprimerande del i livet, en period då man inte är nöjd med någonting. Även om det kanske var jättebra! Det är i de lägena som man måste forstätta kämpa för att få det bättre, och hur gör man det? Jo, man följer sin personlighet och visar den personen man är, VÅGAR följa sin personlighet till max. Jag tror att de flesta depressioner folk kommer in i beror på att de under en längre tid varit en person de egentligen inte är. Alltså inte följt sin personlighet. Jag har själv varit inne i en sådan depression tidigare, men fick hjälp ut ur den av alla möjliga personer, och jag har funnit mig själv. Och jag är nöjd med den personen jag har blivit, jag är stolt över mig själv. Det är något jag tycker att alla ska vara!

SÅ ÄN EN GÅNG SÄGER JAG DET:
DU SOM INTE VÅGAR VISA DITT RÄTTA JAG: TA DIG MODET OCH VISA VEM DU ÄR! ALLA KOMMER GILLA DIG LIKA MYCKET!!

Ha det bra!
BlondinAbbe


Jahapp...

Hej allihopa!
Nu är det väl kanske dags att blogga igen, men har ingen aning om vad jag ska skriva om. Ibland lider även jag av idétorka!!!! Det är väl inte direkt en bra egenskap om man är bloggare, men ibland så måste man genomlida en sådan också, även om det inte är speciellt kul.
Det är väl egentligen allt jag kan dela med er idag :P

Ha det bra!
BlondinAbbe

Dags igen :)

Hej allihopa!
Nu är det dags för mig att blogga igen. Det är onsdag kväll, och ingen skola imorgon. Utan det blir att panta flaskor med Johan Gustavsson!! Samla in pengar till klassresan. Vet inte hur det kommer att gå, men hoppas det kommer funka bra, och att vi får mycket pengar att sponsra vår klass med och vår resa till Liseberg. Är jag den enda som inte tycker att Liseberg är roligt för 5 öre? Det är verkligen inte kul. Kanske för att jag mår illa av att åka grejer...?
Men man måste se det positivt! Även om vi åker till Liseberg så lär det ju bli det sista vi gör tillsammans som 9B, det sista vi gör i denna underbara (?) klass! Har gått i den här klassen i snart 4 låååånga år, och har både bra och dåliga minnen.
Ha det bra!
BlondinAbbe

Hur tänker FÖRSÄKRINGSKASSAN!!??

Albin,

4, kan dö om han ramlar

En ovanlig blodsjukdom gör att Albin, 4, får inre blödningar om han slår sig. Han måste övervakas dygnet runt, men Försäkringskassans tidigare bedömning av honom som allvarligt sjuk ändras nu.

Det betyder att hans mamma inte kan vara hemma med honom lika länge.

Albins mamma Maria Persson märkte tidigt att något var fel med den lille sonen. Han fick svarta blåmärken på kroppen och små röda prickar under ögonen. Familjen sökte läkarhjälp för Albin som efter många utredningar fick diagnosen ITP, idiopatisk trombocytopen purpura. Sjukdomen gör att hans blodkärl inte täpps igen om de blir skadade.

– Om han ramlar framåt i trappan så kan han få inre blödningar i magen. Han har ramlat fyra gånger, och en gång fick han en hjärnblödning. Senast förra veckan låg vi inne för att han hade ramlat, säger Albins mamma Maria Persson.

Det är hon som har varit hemma med Albin i ett och ett halvt år, sedan han fick sin diagnos. Hon har fått ersättning för att vara hemma med "allvarligt sjukt barn" som har varit Försäkringskassans formulering. Albin kan inte gå på förskola och måste ha uppsikt dygnet runt. Han har alltid hjälm på sig - förutom när han sitter i soffan eller sover. När han sover har han en madrass nedanför sängen på golvet.

– Han måste ha ständig tillsyn av en vuxen när han ska leka. Nu är jag med honom några timmar i veckan på förskolan för att han ska få träffa andra barn. Men jag måste följa efter honom hela tiden så att han inte ramlar och slår sig, säger hon.

När Maria Persson och hennes man Andreas lämnade in det senaste läkarintyget till Försäkringskassan fick de beskedet att Albin inte längre kunde bedömas som allvarligt sjuk. Detta trots att hans tillstånd inte har förändrats. Han hade fortfarande alldeles för dåliga värden. Eftersom han gått med sjukdomen i över sex månader är han nu att betrakta som kroniskt drabbad, enligt läkarna.

– Jag grät jättemycket och blev väldigt ledsen när jag fick beskedet. Försäkringskassan sa att jag redan hade fått ett år för vård av allvarligt sjukt barn. Men tänk om han blir allvarligt sjuk hela livet då? säger Maria Persson.

I Maria Perssons senaste ansökan till Försäkringskassan har Albins läkare skrivit "se tidigare protokoll". Det är förmodligen den formuleringen som Försäkringskassan reagerat på. Vid varje ny prövning av en ersättning måste en aktuell läkarbedömning lämnas in.

– Försäkringskassan borde läsa på om den här sjukdomen. Jag har inte valt att hamna i den här situationen. Det är fruktansvärt att se sitt barn gå igenom det här. Albin är vår lille hjälte och det syns ju inte utanpå att han är sjuk, säger Maria Persson.

Hon och hennes man har nu lämnat in ett utförligare läkarprotokoll om Albins tillstånd och väntar på en omprövning från Försäkringskassan.

I en kommentar om Albins fall säger Inger Axe, verksamhetsutvecklare på Försäkringskassan, till Sundsvalls Tidning att det är viktigt att läkaren fyller i intyget så tydligt som möjligt.

– Det finns inget facit som vi kan slå upp och säga exakt att så här ska det vara. Vi måste bedöma utifrån det underlag vi har och det som lagstiftningen säger om allvarligt sjukt barn, säger hon till tidningen.

Hon tycker att det är bra att föräldrarna går vidare med ärendet. Skulle de få avslag igen kan de ta ärendet till länsrätten.


Blev lite fel i uppladdningen, men det fick bli så!!! JAG BLIR SÅ ARG!!


Skriva av mig lite...

Hej allihopa!
Nu är det dags för mig att skriva av mig lite grann. Det är ingenting speciellt som hänt, men jag vill bara skriva av mig om olika delar av mitt liv. Känner att jag behöver det.

Lågstadietiden var omtumlande för mig på många sätt. Jag kände mig ofta utanför och passade inte direkt in i något gäng. Det var redan på den tiden så att de "coola" höll sig för sig själva och de "mindre coola" var i utspridda i olika grupper. Men jag tillhörde nog inte någon av de grupperna. Visst att jag umgicks med de flesta i klassen då, men ändå så kändes det som att något saknades, jag kände inte den riktiga gemenskapen med "gänget"! Visst, de var snälla mot mig och behandlade mig väl, men jag kände mig aldrig 100% välkommen. Det kändes alltid som att det var någon av dem som inte ville ha mig där. Någon som hellre önskat att jag varit någon helt annanstans så de kunnat prata illa om mig, bakom min rygg. Jag visste egentligen hela tiden att det försigick, att de pratade illa om mig. Jag visste det, men ville nog inte tro det. Jag var nog redan då en person som kunde bortse från negativa saker, kunde blicka framåt såsom jag kan idag. Jag var väl inte direkt "stjärneleven" själv på den tiden, utan betedde mig ganska dåligt. Jag kom inte bra överens med lärarna, och fick samtal hem varje dag ungefär. Fast jag hade rätt i att inte gilla lärarna, då de aldrig visade någon som helst uppskattning till mitt arbete. Jag fick väldigt sällan höra ett "Bra Albin"! Det var mer "Lägg av" som var den vanligaste kommentaren. Framför allt av Monica som inte direkt uppskattade mig överhuvudtaget. Men när jag för ett tag sedan besökte den skolan, då pratade hon om hur trevlig jag var och sådär. Hmpf.... Konstigt att man aldrig fick höra det tidigare...

Nu har jag berättat lite om min lågstadietid! Kommer att skriva om mellanstadiet också så småningom!!
Ha det bra!
BlondinAbbe

Återigen mållös efter svenskarnas beslut...

Hej igen allihopa!
Röstningen är slut i Idol och på något sätt fick Karolina lämna tävlingen. Och på något sätt fick Rabih vara kvar! (?)

Jag vet visserligen redan att Karolina kommer att bli någonting stort, men det här var inte rätt forum för henne. Hon ska skriva egen musik och göra reklam för sig själv och inte blir känd som Idol-Karolina!
Tack för din insats Karolina!!

Ha det bra!
BlondinAbbe

Sammanfattningen kvällens Idol!!

Hej allihopa!
Nu börjar min Idol-feber sätta in :)
Har följt hela kvällens sändning med stort intresse, och ska skriva in min Topp-3 och min Botten-2 för att sedan se hur det stämmer överens med hur svenska folket röstar.
Då börjar vi tycker jag!

TOPP 3

1. Tove Östman Styrke
- För att vara 16 år är hon helt otrolig, och var bäst ikväll. Är själv lite förvånad över att jag inte satte Mariette först, men Tove var verkligen oslagbar ikväll!!

2. Mariette Hansson
- Är redan en riktig sångerska, men imponerade inte lika mycket som tidigare. Hon borde ju garanterat vara kvar tills nästa vecka!!!

3. Reza Ningtyas Lindh
- Reza visade sig på riktigt i kvalfinalen förra veckan, och hon svarade på det igen. Hon är en sjukt duktig sångerska och hoppas verkligen att hon tar sig långt i den här tävlingen.

Där har ni min Topp-3 ikväll. Jag tycker att tjejerna dominerade ikväll.
Här har ni Botten-tvåan:

10. Camilla Håkansson
- Hon var inte dålig ikväll, men helt enkelt inte tillräckligt bra för att vara med i toppen. Hon kommer inte att klara pressen i framtiden.

11. Rabih Jaber
- Vilken mesig röst den här killen har, den hörs knappt. Han måste verkligen höja sig om han överhuvudtaget ska få sjunga på stormarknader i framtiden. Herregud säger jag bara!!

Här har ni hur jag tycker ;)
Ha det bra!
BlondinAbbe

Bilder från våran "photosession" i tisdags :)

Hej allihopa!
Har inte bloggat sedan i måndags nu, så känner mig lite off! I tisdags hade jag, Josse och Frida en liten photosession "at my place"! Det var trevligt, men dock kanske inte speciellt seriöst. Men det är dags att lägga ut lite bilder från den också och det kommer i slutet på inlägget!!!

Funderar också på att börja ha tävlingar på bloggen! Typ skriva en eller två textrader ur en låt så får ni läsare försöka lista ut vilken det är genom att skriva en kommentar! Den som vinner, vinner äran och inget mer. Det är alltså som en kul grej, för att få en liten speciell känsla till just min blogg, liksom typ "Oh, nu är det dags för tävling på BlondinAbbes blogg, häng med" liksom! Den känslan, den vill jag att man ska få till mina tävlingar. Jag tar förstås emot era förslag i kommentarer!

Flumcollage :)
Ha det bra!
BlondinAbbe

OMG!!!!

Hej igen allihopa!
Jag har faktiskt under helgen helt glömt bort att bloggen existerade, men nu är jag tillbaka igen. Kollade min statistik och den har sjunkit rejält de senaste dagarna så dags att göra lite reklam nu kanske för att få upp statistiken lite.
Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva om idag, men kände att det var dags att göra "comeback" efter en bloggfri helg.

Livet flyter på som vanligt så jag har inget nytt att berätta direkt, förutom att jag äntligen fått "Hallelujah" till min dator. Har dock inte laddat ner den, utan fick den skickat till mig av en av världens bästa människor!!!
TACK TACK TACK <3<3<3<3<3

Ha det bra!
BlondinAbbe

FÖRBANNAD ÄR VAD JAG BLIR!!??

NU HAR CAMILLA LYCKATS IGEN I IDOL!!! Hon har ÅTERIGEN förstört en riktigt bra ballad. Igår förstörde hon Céline Dions "My Heart Will Go On" och idag skulle "Halleujah" bli förstörd. Nu hoppas jag att hon åker ut alltså. Hon förtjänar inte att vara kvar när hon bara förstör låtar. Juryn gjorde ett fel val när de gav henne en chans till. Varför gav dem inte chansen till Moa? En riktigt skicklig tjej som gör det bästa av låtarna och inte förvandlar dom till raka motsatsen mot vad dom tidigare var!

Men det finns dock en idol-tävlande till som jag har extremt svårt för är RABIH!! Han är verkligen en exakt kopia av Darin vilket VERKLIGEN INTE är ett bra tecken då Darin är mitt hatobjekt #1 ungefär!!

Ha det bra!
BlondinAbbe

Dags för skol-bloggning igen ;)

Hej allihopa!
Nu sitter jag på språket med en dator igen och ännu en bloggning från skolan som gäller. Är inte speciellt taggad för skolan överhuvudtaget men får göra det bästa av situationen. Vi har redovsining av ett arbete sen, och det känns väl inte helt 100 men det får gå. Jag jobbar i alla fall med den underbara Johan Gustavsson som jag skrev om för några dagar sedan.
Arbetet har varit att göra ett eget företag och räkna ut inkomster och utgifter och sådär. Vårat företag blev väl inte speciellt trovärdigt eftersom vi hade en extremt hög inkomst efter varje månad, borträknat löner, hyra och liknande saker man måste betala för. Men vi har bara jobbat med det två gånger så har väl inte direkt gjort världens hårdaste insats direkt men arbetet har varit välgenomfört och vi har åtminstone försökt och vi är nöjda med resultatet, nu ska vi bara kunna visa det och dela med de övriga i klassen så de tycker att vi gjort ett bra jobb, och förstås imponera på lärarna som ska betygsätta det här. Det känns som att redovisningen kommer gå ganska bra, jag har inget emot att prata inför folk så det ska inte bli några problem alls.


Önska mig lycka till!
Ha det bra!
BlondinAbbe

Min Topp-5 lista Låtar under september (inte bara nytt)

Nummer 5: Katy Perry - Thinking of You
- Katy är en extremt skicklig sångerska och de andra låtarna är inte lika tjatiga som "I Kissed A Girl" och "Hot'N Cold" utan är faktiskt riktigt bra. Lyssna och njut!
Nummer 4 - Pink - Dear Diary
- Har en speciell känsla till alla Pinks låtar och vi kommer med all säkerhet att se fler på den här listan. Den här är ingen typisk Pink-låt men har ett riktigt härligt "beat"
Nummer 3 - Red Hot Chili Peppers - Otherside
- Min syster lyssnade på Red Hot Chili Peppers tidigare, då hade jag ingen aning om vilka dem var. Har nu själv börjat lyssna på deras låtar och herregud vilka sköna låtar. Riktigt speciell röst på sångaren!
Nummer 2 - Pink - Family Portrait
- En "oldtime-favourite" som alltid funkar att lyssna på. Man kan lyssna på den när man är nere, och när man är glad. Riktigt bra låt, inte den vanliga "rockiga" Pink.
NUMMER 1 - RED HOT CHILI PEPPERS - CALIFORNICATION
- Skön video och riktigt skön låt, kan lyssna på den hur många gånger om dagen som helst, hur bra som helst. Heja Red Hot Chili Peppers!

Här har ni septembers lista, rankad:
1. Red Hot Chili Peppers - Californication

2. Pink - Family Portrait
3. Red Hot Chili Peppers - Otheride
4. Pink - Dear Diary
5. Katy Perry - Thinking Of You

Ha det bra!
BlondinAbbe

Ny bloggdesign snart :)

Hej allihopa!
Snart dags för ny bloggdesign! Josse ska hjälpa mig, och vi ska plåta lite bilder som ska vara med. Känns som om vårat samarbete kommer att bli unikt!

Idag gick jag hem från skolan eftersom jag fick en extrem huvudvärk, men 1 Ipren senare så kände jag mig mycket bättre.
Jag klippte mig förut också, blev faktiskt ganska nöjd. Köpte också nytt wax :) Världens bästa d:fi funkar alltid :)

Ha det bra!
BlondinAbbe

RSS 2.0