Hyllade Mariette igår, nu lägger jag ut den totala succén

Hej allihopa!
Som ni vet så hyllade jag Mariette igår och nu ska jag också lägga ut filmen där hon sjunger sig rakt in i mitt hjärta, så otroligt imponerande...
Heja Mariette!
Ha det bra!
BlondinAbbe

En gåva från himlen - Johan Gustavsson

Hej allihop.
Nu ska jag skriva ett fint inlägg om Johan Gustavsson, min kära vän och klasskompis. Johan håller på med skytte, han skjuter bra!! Jag är imponerad av honom, och stolt. Han kan allt den här människan. Han kanske inte skriver så vackert men annars så är han rent ut sagt perfekt. Jag tycker att han är en fullständig person och har en guldvärd personlighet och han klarar av allt. Visst han kanske inte har världens bästa betyg men han kan så mycket, han är ofta väldigt imponerande på många olika sätt. Framför allt hans sätt att säga att han inte kan någonting inför ett prov men sedan lyckas med ett riktigt bra resultat och få ett bra betyg på det. Han är guldvärd.

Ha det bra!
BlondinAbbe

Hej alla vänner!!

Hej igen alla vänner!
Man kan njuta av att vara i skolan ibland, framför allt när man får dator, så man kan blogga lite grann. Man har Majsan IGEN!!! Hon är lite trög men får man dator så ska man inte klaga. Man kan sitta och skriva eller titta på facebook eller liknande. Bloggen är bara något jag använder som tidsfördriv och ett väldigt bra sådant. Jag har haft ganska många bloggar under "min karriär" som bloggare, men den här bloggen toppar allt. I alla fall om man ser på statistiken av antalet läsare jag har fått. Man tjänar mycket läsare genom att skriva upp blogglänken på facebook, vilket jag kommer fortsätta göra. Man tjänar älltså mycket läsare på det, så det känns bra. Det känns bara onödigt att blogga om man ändå inte har några läsare, men det är ju faktiskt ganska kul. Det kan vara väldigt skönt att skriva av sig ibland om det har hänt saker eller så. Jag tror att jag kommer att fortsätta blogga eftersom jag har fått bra respons på den vilket gör att man får en extra kick att forstätta.

Idag ska jag iväg och träna. Det blev inget igår eftersom jag fick ont i halsen, men ska försöka ta mig iväg idag, och troligtvis så blir det backträning idag istället vilket jag kanske inte ser fram emot direkt men det ska bli skönt att få träna. Uppbyggnad gillar jag eftersom man kör mycket styrka. Det är ungefär som sommarens fysträningar för hockeyspelarna. Man kör en del kondition och sådär vilket jag verkligen behöver och jag kommer att ha använding av det i framtiden så det känns bra.

Ha det bra!
BlondinAbbe

Tillägnat Mariette - överlägset bästa deltagaren i IDOL 2009!!!

Idol-Mariette

Detta inlägg är helt tillägnat den 26-åriga tjejen från Halmstad som fullständigt "äger" ut resten av startfältet, helt otrolig röst och ett riktigt snyggt kroppspråk och en bra blick in i kameran gör att man som tittare fångas direkt och verkligen njuter när hon sjunger ut. När hon sjöng Pinks "Dear Mr. President" höll jag på att svimma, så otroligt bra. Helt klart bäst av alla, men dock en bra kväll.
Ända sedan Mariette gick in i audition-rummet så kände jag på mig att det skulle bli riktigt bra, och när hon var klar så visste jag att hon skulle gå väldigt långt. Hon har alltså under hela tiden varit min absoluta favorit i hela tävlingen, med Jon som tvåa dock en låååång bit bakom den här otroligt duktiga tjejen!!

Tack för ditt extremt bra framträdande och hoppas hoppas att du kommer att gå långt!
Du har mitt stöd och min röst :)

Ha det bra!
BlondinAbbe

Yo vänner!

Yo vänner!

Nu sitter jag och "livebloggar" från skolan. Vi har språk med Majsan ;) En riktig succélärare (nästan) men man får göra det bästa av situationen och skriva ett blogginlägg helt enkelt. Början av dagen har varit ganska lugn. Jag klarade mig på matteprovet :) och så har jag troligtvis lyckats få ett VG på SO-provet vi gjorde i fredags, känns bra. Men jag hade hoppats att jag skulle kunnat mycket mer när jag väl skrivit provet, men det gjorde jag inte tyvärr. Men jag klarar mig ganska bra på so:n annars så det är ganska bra så ett prov som inte var 100% lyckat är väl godkänt men jag får komma tillbaka och satsa till nästa prov helt enkelt.


Har fortfarande lite ont i benen sen träningen igår, men ska träna sen igen. Ska bli riktigt kul att träffa alla igen, kanske inte lika kul med backträning men man måste göra det också ibland. Kan bli en riktigt bra tävlingar till inomhussäsongen om jag lyckas på uppbyggnaden, det tror min tränare i alla fall, och jag hoppas att det stämmer. Träningarna får fortsätta och likaså mitt liv!!!

Ha det bra!
BlondinAbbe!!

Mitt "nya" liv!

Hej alla kära läsare!!
Idag började mitt "nya" liv!! Jag har börjat träna igen, och det känns jätteskönt, har verkligen haft träningsabstinens den senaste veckan! Har redan fått en härlig träningsvärk men det var verkligen värt det. Jag känner mig kanske inte i världens bästa fysiska form men det ska jag försöka ändra på. Jag kommer dra igång ordentligt med träningen nu, och kommer att träna 4 eller 5 gånger i veckan mot förra årets 2 träningar i veckan. En stor förändring i mitt liv alltså, men också en nödvändig förändring eftersom jag verkligen vill lyckas med mitt friidrottande så det här känns som om det inte kom ett år tidigt. Känns som rätt tidpunkt nu, och hoppas att den viljan jag har NU ska finnas kvar också när själva tävlingssäsongen börjar igen. Största målet är förstås att lyckas ta en bra placering på USM som går i Malmö (!)

Ha det bra alla!
/Blondinabbe

Resultaten från gårdagens mångkamp

Hej allihopa!
Nu ska för första gången resultatet från mångkampen igår offentliggöras! Jag kommer att skriva resultaten både i killtävlingen och i tjejtävlingen. Det var en del strykningar, och till sist hade vi 4 killar och 4 tjejer som deltog. Och på grund av ett "litet" missöde var vi tvungna att åka till Våxnäshallen och köra där istället.

Nu kommer alltså resultaten från tävlingen!
Jag tänker börja med tjejernas och presentera resultaten, placering, resultat och poäng i varje gren och sedan också efter att varje gren presenterats skriva den totala listan där man ser den slutgiltiga placeringen!
Gren 1 - 60mH

1. Susanne Schüssler - 9,06 - 2080p
2. Frida Johansson - 9,18 - 2029p
3. Hanna Österberg - 9,64 - 1842p
4. Erika Anderskär - 10,75 - 1426p

För att sammanfatta den första grenen var det imponerande tider och lite av en skrällseger som sprintern Susanne tog före mångkamparen Frida Johansson. Medeldistansaren Erika Anderskär hade en bra tid men som dock inte räckte för att få en bra placering inför kommande grenar.

Gren 2 - Längd

1. Frida Johansson - 4,92 - 790p
2. Susanne Schüssler - 4,91 - 787p
3. Erika Anderskär - 4,12 - 519p
4. Hanna Österberg - 4,04 - 492p

Sammanfattningen av den här grenen blev härliga resultat, tyvärr ingen över 5m den här gången. Frida visade att det kan räcka med 1 giltigt hopp för att vinna en gren, för det var exakt vad hon gjorde. Susanne var bara 1cm bakom segrarinnan. Erika tog en skön revansch på Hanna efter häcken.

Gren 3 - Kula

1. Frida Johansson - 8,69 - 606p
2. Susanne Schüssler - 8,15 - 550p
3. Hanna Österberg - 6,46 - 362p
4. Erika Anderskär - 6,27 - 339p

Efter att den här grenen avgjorts har det redan visat sig att det kommer att stå mellan Frida Johansson och Susanne Schüssler för att ta segern i årets mångkamp. Hanna och Erika fortsätter att kämpa på den nedre halvan.

Gren 4 - 200m

1. Susanne Schüssler - 26,32 - 864p
2. Frida Johansson - 27,60 - 754p
3. Erika Anderskär - 29,50 - 603p
4. Hanna Österberg - 29,73 - 586p

200m-loppen blev riktigt spännande. Heaten var Susanne vs Frida och Hanna vs Erika! Sprintern Susanne stod för en stark insats och vann sitt heat med 1,28 sekunder före heatmotståndaren Frida. Erika drog ifrån Hanna i sista kurvan och vann 0,23 sekunder före.

Gren 5 - Höjd

1. Hanna Österberg - 1,54 - 854p
2. Erika Anderskär - 1,41 - 694p
3. Frida Johansson - 1,36 - 630p
4. Susanne Schüssler - 1,21 - 420p

Höjdhopparen Hanna Österberg fick sin revansch på resten av fältet när höjdhoppet avgjordes. Hon visade att hon fortfarande var att räkna med efter att ha tangerat sitt personliga rekord. Erika hoppade som bäst när det gällde. Frida tog viktiga poäng mot Susanne i täten.

Gren 6 - 800m

1. Erika Anderskär - 2,47,1 - 226p
2. Hanna Österberg - 2,56,9 - 130p
3. Susanne Schüssler - 3,01,0 - 87p
4. Frida Johansson - 3,02,5 - 79p

Erika visade att hon var medeldistansare genom att springa imponerande i den avslutande grenen, det var dock inte tillräckligt för att utmana om segern i totalen. Hanna sprang också imponerande, hon har imponerat under säsongen då hon vid tre tillfällen tävlat i grenen och gjort det riktigt bra.

SAMMANFATTNING TJEJERNAS TÄVLING:

1. FRIDA JOHANSSON - 4888p
2. SUSANNE SCHÜSSLER - 4788p
3. HANNA ÖSTERBERG - 4266p
4. ERIKA ANDERSKÄR - 3807p

Segrare blev till slut Frida Johansson 100p före tvåan Susanne Schüssler. Höjden skulle visa sig vara avgörande för tävlingen. Tyvärr för Susanne så fick hon nöja sig med en andra plats iår.
Tack för att ni deltog och hoppas ni vill ställa upp nästa gång också!

Nu är det dags att skriva upp killarnas resultat. Vi hade även här 4 deltagare som tävlade om segern, och det skulle bli väldigt jämt.
Gren 1 - 60mH

1. Joel Valdemarsson - 10,06 - 1679p
2. Filip Schützer - 10,28 - 1596p
3. Albin Strid - 10,36 - 1566p
4. Johan Askmar - 10,60 - 1479p

Joel Valdemarsson fick en smakstart på tävlingen och besegrade samtliga med god marginal. Han visade också att han är mer än längd-/trestegshoppare. Längdhopparen Filip Schützer gjorde ett stabilt lopp trots väldigt många steg mellan häckarna.

Gren 2 - Längd

1. Filip Schützer - 5,50 - 786p
2. Joel Valdemarsson - 5,47 - 777p
3. Johan Askmar - 5,16 - 689p
4. Albin Strid - 4,42 - 472p

Filip vann för första gången någonsin en längdtävling mot Joel, och det gav också en seger i grenen. Johan Askmar visade återigen att han är stabil över 5m. Albin Strid gjorde sin svagaste längdtävling för året.

Gren 3 - Kula

1. Joel Valdemarsson - 11,50 - 689p
2. Johan Askmar - 10,67 - 618p
3. Filip Schützer - 9,75 - 536p
4. Albin Strid - 8,65 - 434p

Joel gjorde en riktigt imponerande insats i kulringen och besegrade kastaren Johan Askmar. Albin satte ett personbästa men det räckte ändå inte.

Gren 4 - 200m

1. Filip Schützer - 25,08 - 976p
2. Joel Valdemarsson - 25,60 - 928p
3. Albin Strid - 27,40 - 770p
4. Johan Askmar - 27,80 - 737p

Imponerande insatser från samtliga deltagare och fina poäng. Det stod redan vid det här läget klart att segern skulle gå till antingen Joel Valdemarsson eller Filip Schützer.

Gren 5 - Höjd

1. Albin Strid - 1,60 - 709p
2. Filip Schützer - 1,57 - 672p
3. Johan Askmar - 1,57 - 672p
4. Joel Valdemarsson - 1,41 - 475p

Albin visade inte att han var höjdhoppare under den här tävlingen. Han fick sin första rivning redan på 1,41 och visade ostadig hoppning genom hela tävlingen men genom att klara 1,60 i första försöket med EXTREM darr säkrade han segern, rev dock ut sig på 1,63.

Gren 6 - 800m

1. Filip Schützer - 2,28,8 - 506p
2. Joel Valdemarsson - 2,42,6 - 289p
3. Johan Askmar - 3,07,3 - 46p
4. Albin Strid - 3,12,1 - 22p

Låga poäng delades ut i den här grenen, framför allt till Albin som gjorde ett dåligt lopp rakt igenom.

När 800m var avgjort avgjordes också vem som skulle stå som segrare. Om ni nu med era smarta hjärnor förstått vem det är så säger jag GRATTIS! Men alla kanske inte fattar så jag skriver tabellen nu:
1. FILIP SCHÜTZER - 5072p
2. JOEL VALDEMARSSON - 4837p
3. JOHAN ASKMAR - 4241p
4. ALBIN STRID - 3973p

Grattis FILIP för en imponerande mångkamp och grattis till alla andra deltagare!

Jag vill också passa på att tacka alla funktionärer som gjorde mångkampen möjlig!
Ha det bra!
BlondinAbbe

Dags för mitt nya bloggliv!

Hej igen allihopa!
Idag börjar mitt nya liv på många olika sätt! Idag är det nämligen dags för Mångkamp på Tingvalla där 15 (än så länge) friidrottare ska starta :) Vi kommer att tävla under två dagar, med 3 grenar/dag!
Först ut idag är:
Häck
Längd
200m
Och imorgon är det dags för:
Kula
Höjd
800m

Den enda anledningen till att vi har 800m med överhuvudtaget är att den grenen alltid ska avsluta en mångkamp! Och därför måste vi också ha den grenen sist, även om jag inte är speciellt stark där, då jag inte har den rätta konditionen!

Men i alla fall, så ligger det till. Jag hoppas att dagen kommer att bli lyckad och jag kommer blogga resultatet ikväll så ni läsare kan se hur alla ligger till! Och ja, vi kör med poängräkning!
Ha det bra!
BlondinAbbe

Välkomna :)

Hej, och välkomna till min blogg! Observera att namnet är totalt oseriöst ;) Jag kallar mig alltså "BlondinAbbe" och är 15 år bor i Karlstad, Värmland, Sverige osv... Jag kommer på den här bloggen att skriva om massa olika saker, händelser i mitt liv, på mina träningar och sådär. Jag ska också försöka ta med mig kameran lite överallt så jag kan lägga ut lite bilder här för er att njuta av!
Mycket njutning!
BlondinAbbe

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0